ترموود

ترموود

Thermowood یک پروداکت چوبی است که با به کارگیری روش‌هایی طبیعی، گرما و بخار تولید شده است. طی یک مکانیزم پیشرفته با استفاده از حرارت و بدون اکسیژن (جهت جلوگیری از آتش گرفتن چوب)، ویژگی‌های چوب بهبود بخشیده می‌شود و در نهایت یک ترموود پایدار و مقاوم در برابر عواملی همچون فرسایش ایجاد می‌گردد. ترموود یک متریال تولید شده از چوب با مقاومت بالا است که قابلیت کاربرد در فضای داخلی و خارجی منزل را دارد و همچنین قابل استفاده در انواع آب و هوا است.

دسترسی سریع
نمونه ترموود

ترموود چیست؟

همانطور که گفته شد، این متریال نوع خاصی از چوب است که طی فرایندی با حرارت تبدیل به چوبی با استحکام و مقاومت بالاتر در مقایسه با سایر چوب‌ها شده است. در تولید ترموودها از مواد شیمیایی استفاده‌ای نمی‌شود و این نوع چوب در برابر آفاتی همچون موریانه، ساس، قارچ و انواع کپک دارای مقاومت بسیار بالایی است. همچنین ثبات بسیار بالایی دارد و در طول سالیان دچار تغییرات ظاهری نمی‌شود. در تولید ترموودها از دو نوع چوب درخت زبان گنجشک و نوعی از کاج استفاده می‌شود. ترموود در کشورهای فنلاند، کانادا و آلمان در سطح وسیعی تولید می‌گردد.

فرآیند ساخت ترموود

برش

چوب مورد استفاده در ساخت ترموود به دلیل نداشتن رزین، بسیار راحت‌تر از سایر چوب‌ها اره می‌شود و سبب دوام بیشتر و عمر طولانی‌تر دستگاه‌های برش نیز می‌شود. اره مناسب برای اره‌کشی چوب ترمو، اره با دندانه‌های ریز است، چرا که در این صورت برشی تمیزتر خواهید داشت. ترموود را همچنین می‌توان در دستگاه‌های فرز نیز برش داد.

صیقل سطح

در ترموود به دلیل عدم وجود رزین، در سطح آن نیازمند استفاده از رنگ برای صیقل دادن آن هستیم. چسباندن در ترموود به دلیل فشردگی بالایی که دارد، تنها در صورت استفاده از چسب‌های PVC و یا پلی اورتان، PU و RP می‌توان عمل چسباندن را انجام داد.

نقشه‌کشی

استفاده از ترموود اجرای یک نقشه را بسیار راحت و امکانپذیر می‌کند. ترموود به دلیل داشتن سطح صاف و صیقلی، باعث می‌شود که طراحی هموارتر پیش برود و در صورتی که عملیات برش و چسباندن درزها به درستی پیش رفته باشد، در نهایت خروجی بسیار باکیفیتی خواهید داشت.

نمای یک خانه با ترمووود

سمباده کشی ترموود

بعد از برش به سمباده زدن نیازی ندارد. اما اگر به هر دلیلی نیازی به سمباده زدن داشتید، استفاده از سمباده‌های معمولی چوب توصیه می‌شود.

چفت کردن ترموود

ترموود نیز به اتصالات و یراق آلات و بست نیازمند است. طراحی اتصالات ترموود نیز از قبل در نرم افزار انجام می‌شود. بهتر است برای بست‌های به کار رفته در فضای باز، از متریال فولاد استفاده شود. چنانچه ترموود شما دچار ترک خوردگی شد، بایستی از پیچ‌های مخصوص که مانع گسترش ترک می‌شوند، برای بستن آن استفاده کنید.

مزایای ترموود

امروزه با توجه به صنعتی شدن امور مختلف، زندگی انسان‌ها به سمت ماشینی شدن پیش رفته است و این مسئله همچنین سبب دور شدن انسان‌ها از طبیعت گشته است. این در حالی است که استفاده از متریال‌هایی همچون چوب که یادآور طبیعت برای ما باشد، بسیار در روحیه ما نیز تاثیر گذار خواهد بود. استفاده از ترموودها به عنوان یک پروداکت درجه یک چوبی، می‌تواند فضایی را برای آرامش روح و جسم ما فراهم آورد. به همین خاطر استفاده از ترموودها با در نظر گرفتن کیفیت بالای آن‌ها، در صنعت ساختمان‌سازی نیز بسیار گسترده شده است و می‌توان آن را به عنوان پرکاربردترین عناصر در ساختمان‌سازی دانست. احساس آرامش و طبیعی که ترموود به انسان منتقل می‌کند، در هیچ یک از عناصر دیگر ساختمانی وجود ندارد. از مزایای ترموود می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • سبک بودن و وزن کم در مقایسه با سایر متریال‌های مشابه
  • ذخیره رطوبت محیط در حد استاندارد
  • نصب در کوتاه‌ترین زمان ممکن
  • مقاومت بسیار بالا در برابر حریق، آب، سرما و از این قبیل موارد در مقایسه با سایر متریال چوبی
  • همگن‌سازی تغییرات ناگهانی دمایی
  • قابل تجزیه در محیط زیست پس از تخریب
  • منعطف و مقاوم در برابر فشار های وارده همچون زمین لرزه
  • عایق عالی در برابر آلودگی صوتی
  • مقاومت بالا در برابر پوسیدگی در شرایط آب و هوایی متفاوت
  • مقاومت در برابر تاب‌خوردگی و تغییرات ظاهری
  • مقاومت بالا در برابر حشره‌های موذی و سایر آفات چوب

معایب ترموود

در کنار تمامی مزایایی که برای ترموود ذکر شد، این محصول دارای معایبی نیز می‌باشد و باید بدانیم که هیچ محصولی وجود ندارد که بدون ایراد باشد. از معایب ترموود می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • گران بودن و قیمت بالا
  • تخریب جنگل‌ها و نابودی محیط زیست
  • امکان‌پذیر نبودن ساخت انواع منحنی با ترموود

کاربرد ترموود

در معماری نوین استفاده از انواع متریال‌های چوبی مختلف از جمله ترموودها سبب رونق این صنعت شده و در طراحی ساختمان‌ها تنوع بیشتری دیده می‌شود. از ترموودها در بخش‌های مختلفی همچون نمای بیرونی ساختمان‌ها، دکوراسیون داخلی، کفپوش و محوطه سازی  استفاده می‌شود. موارد استفاده ترموود به طور کلی شامل عوامل زیر است:

دکوراسیون داخلی

استفاده از ترموود به دلیل ویژگی‌هایی که ذکر شد و مقاومت بالا و جذابیت ظاهری آن، در طراحی دکور داخلی منازل بسیار گسترده شده است و انتخاب بسیار مناسبی می‌باشد. ترموود در  طول  زمان دچار تخریب و فرسودگی و خوردگی نمی‌شود و تغییر شکل نمی‌دهد. در ایران استفاده از ترموود در شمال کشور بسیار رایج است، چرا که ترموود در مقابل رطوبت بسیار مقاوم است.

کفسازی

از دیگر کاربردهای فراوان ترموود، در کفسازی‌ها می‌باشد. مقامت بالایی که ترموود در برابر ضربه، آب، شکستگی و رنگ پریدگی دارد، سبب شده که انتخاب مناسبی برای کفسازی‌ها باشد. در کفسازی با استفاده از ترموود باید به زیرسازی نیز توجه کافی داشت و پس از آن اقدام به کاربرد ترموود در کفسازی کرد.

محوطه سازی ویلا و پارک

در انواع ویلاها، هتل‌ها و رستوران‌ها، پارک‌ها، باغ‌ها و خیابان‌ها، استفاده از ترموود به دلیل استحکام بالا و مقاومت در برابر انواع آسیب ‌ها و تغییرات آب و هوایی بسیار رایج می‌باشد و به علاوه سبب افزایش جذابیت و زیبایی این مکان‌ها می‌گردد.

انواع آلاچیق و پرگولا و لوور، انواع آلاچیق‌ها و پرگولا که در فضای خارجی و محوطه سازی‌ها کاربرد دارند و مداوم در معرض تغییرات آب و هوایی می‌باشند، از این رو کاربرد ترموود در ساخت این تجهیزات به دلیل دوام بالای آن بسیار مناسب است.

روف گاردن

در ساخت روف گاردن‌ها و المان‌های به کار رفته در آن، در بسیاری از موارد از متریال‌های دیگری همچون آهن و آلومینیوم استفاده می‌شود و استفاده از ترموود به دلیل نزدیکتر بودن با طبیعت و ایجاد حس آرامش بیشتر و نوستالژی می‌باشد. اگرچه همانطور که ذکر شد، ترموود به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی نیز، گزینه مناسبی برای روف گاردن می‌باشد.

استخر و سونا

در ساخت استخرها از انواع متریال همچون ترموود، سرامیک، سنگ مصنوعی و طبیعی استفاده می‌شود. کاربرد ترموود برای سونا و استخر به دلیل مقاومت بالای آن در برابر آب و رطوبت و ماندگاری در سالیان طولانی، سبب محبوبیت آن گشته است.

انواع میز و صندلی

استفاده از ترموود در ساخت انواع میز تلویزیون، میز ناهارخوری، صندلی و … به دلیل استحکام بالای آن در عین وزن کم و سبک، گزینه بسیار ایده‌آلی می‌باشد. همچنین ترموود به دلیل این که قابلیت رنگ‌پذیری نیز دارد  و جذابیت خاصی به محیط می‌دهد، در ساخت انواع المان‌ها بسیار پرکاربرد است.

از دیگر کاربردهای ترموود در پله‌ها و نرده‌ها ، دیوار پوش، انواع قرنیز و انواع درب و پنجره نیز می‌باشد.

استفاده از ترموود کمک می‌کند که محیط اطراف ما از حالت خشک و شهری خارج شود و حس پیوند با طبیعت را در ما زنده نگه دارد. استفاده از ترموود در کشورهای اروپایی و امریکا بسیار گسترده است و بیشترین مصرف این محصول در این کشور ها می‌باشد. بنابراین با در نظر گرفتن این نکته که کشورهای امریکایی و اروپایی برای بسیاری از افراد در سراسر جهان الگو می‌باشند، می‌توانیم به این نتیجه برسیم که استفاده از ترموود به زودی در سراسر جهان جای خود را باز خواهد کرد. طرفداران این سبک روز به روز در حال افزایش هستند و استفاده از ترموود در ایران نیز گسترش یافته است. از ترموود می‌توان در ساخت المان‌های مختلف و زیبایی استفاده کرد و همچنین کاربرد آن در نمای ساختمان بسیار شیک می‌باشد. از ترموود نیز می‌توان در معماری ایرانی اسلامی بسیار استفاده کرد و سبک‌های نوینی را پایه‌گذاری کرد.

نمونه کارها
پرسش و پاسخ متداول

این متریال نوع خاصی از چوب است که طی فرایندی با حرارت تبدیل به چوبی با استحکام و مقاومت بالاتر در مقایسه با سایر چوب‌ها شده است. در تولید ترموودها از مواد شیمیایی استفاده‌ای نمی‌شود و این نوع چوب در برابر آفاتی همچون موریانه، ساس، قارچ و انواع کپک دارای مقاومت بسیار بالایی است. همچنین ثبات بسیار بالایی دارد و در طول سالیان دچار تغییرات ظاهری نمی‌شود.

  • دکوراسیون داخلی
  • کفسازی
  • محوطه سازی ویلا و پارک
  • روف گاردن
  • استخر و سونا
  • انواع میز و صندلی
  • برش
  • صیقل سطح
  • نقشه کشی
  • سمباده کشی ترموود
  • چفت کردن ترموود